WESTERNRIDNING

Vi har förenat vårt arbete med kor med vårt intresse för hästar. På gården använder vi hästarna praktiskt för att fösa djuren i vår stora beteshage samt sortera korna i hanteringsanläggningen. På vår cuttingbana finns möjlighet att träna hästarna i koarbete. En vanlig ridbana finns för för annan westernträning.

För den som är intresserad finns möjlighet att komma hit och träna under vår vägledning. Vi har lång erfarenhet av både kor och hästar.

Ridtur i beteshagen.

För dig som själv känner dig lite osäker på kor eller är osäker på hur din häst reagerar på djuren finns möjlighet att rida ut i hagen där våra dikor går med kalvar under sommarhalvåret. Vi rider i den vackra naturen och umgås naturligt med korna på valfritt avstånd. Korna är vana vid hästar och går lugnt åt sidan när vi passerar igenom flocken. När ni känner er mogna så kan vi lugnt förflytta flocken med hjälp av hästarna.

Kostnad: 500 kr per gång inklusive fika

Koträning
Vi går igenom de grundläggande lydnadsövningarna du och hästen bör behärska i arbetet med kalven. Sedan introducerar vi dig och hästen för de första övningarna med kalv inne på cuttingbanan. Du och hästen leker följa John med kalven. Vidare arbetar vi mot att placera hästen rätt i förhållande till kalven samt att följa med kalven i en mjuk och korrekt vändning. Så småningom introducerar vi fler kalvar och övar på att skilja ut ett djur från flocken. Som ryttare lär du dig mer om kalvens beteende av personer som hanterar korna dagligen i sitt arbete.
Kostnad: 500 kr per gång inklusive fika
Träningsträffar
Träffar för dig som vill arbeta vidare i glada vänners lag. Vi kommer överens om vad vi vill träna på och lägger upp träningspassen gemensamt.
Kostnad: 500 kr per gång inklusive fika

Kommentarer inaktiverade.